От името на коалиция Продължаваме промяната – Демократична България“ искам отговорно

...
От името на коалиция Продължаваме промяната – Демократична България“ искам отговорно
Коментари Харесай

`Петков: Време е да спрем с политическата реторика и да започнем да решаваме реалните проблеми на българите

От името на коалиция „ Продължаваме промяната – Демократична България “ желая отговорно да заявя от трибуната на Народното събрание, че е извънредно време, след толкоз безуспешни опити, най-накрая българският парламент да проработи и да стартираме да решаваме действителните проблеми на хората не през изпразнената от наличие реторика, а с действителна стратегия, която да отразява същински значимите цели пред България. Това съобщи от парламентарната естрада Кирил Петков от „ Продължаваме промяната “. Той очерта и целите пред партията:

„ Земеделието и подкрепяне на дребните и междинни ферм и в България би трябвало да стане народен приоритет . Не е обикновено да внасяме 70% от месото, 50% от доматите и 30% от млякото. България има едни от най-плодородните аграрни земи в Европа. Време е да насочим повече средства в дребните и междинни ферми посредством работа на Земеделската комисия в тясно съдействие с браншовите организации на дребните и междинни аграрни производители. Това е единственият метод до българската софра да доближат по-качествени храни на по-ниски цени – без логистични оскъпявания, без спомагателни търговци, без отровни пестициди. Българското земеделие би трябвало да стане народен приоритет “.

Инфраструктурата също е приоритет пред ПП-ДБ:

„ Много региони в страната са изцяло откъснати : без автомагистрали, без мостове, без тунели, без жп линии. Време е да запретнем ръкави и тази по този начин нужна инфраструктура да стартира да се случва. За задачата би трябвало да приемем нужните закони, да намерим решения на сегашната обстановка с противозаконните строежи; да изготвим планове, да издадем строителни разрешения; да създадем транспарантни процедури и тези планове да бъдат осъществени без корупция и с същински следващ надзор “.

„ Време е България да влезе в Шенген . Мисля, че всички в тази зала осъзнаваме какъв брой пагубно би било за страната ни, в случай че бъде отделена от Румъния; да бъде изолирана от целия Европейски Съюз, от страните, с които тръгнахме дружно. Българските жители не би трябвало да се усещат като втора употреба европейци. Ние заслужаваме да се присъединим към шенгенското пространство дружно с Румъния. Нашите компании изнасят за Европа и могат да бъдат конкурентноспособни, само че техните артикули не би трябвало да чакат по границите или на „ Дунав мост “ 4 или повече дни, единствено тъй като не сме в Шенген. За да се реализира тази цел, ние би трябвало да създадем промяна в службите за сигурност, да приемем механизма за следствие на основния прокурор. Имаме готови законопроекти, които би трябвало да бъдат признати от това Народно заседание. За да не изостанем от Румъния, европейските ни сътрудници би трябвало да ни имат доверие “, съобщи Петков.

„ Не единствено е време, а действително към този момент сме изостанали с приемането на нужните закони по Плана за възобновяване и резистентност. Цялото българско общество желае да скъса с корупцията извънредно време е да приемем закона за антикорупционната комисия по този начин, както изисква Планът за възобновяване и резистентност. Само по този метод всеки държавен чиновник, който продължава да вижда публичните пари като негови персонални, ще може да понесе своята отговорност “, безапелационен е някогашният министър председател.

Трябва да банкет бюджет с 3% недостиг и обществена стратегия, която да понижава неравенството в българското общество. Ще предложим да продължим политиката за по-високи заплати на учителите. Ще работим за всеки българин да има достъп до качествено здравно обслужване. Всичко това може да бъде реализирано без да усилваме налозите и без изключителни заплащания. Ще предложим законодателни начинания, които да улеснят българския бизнес и започващите компании, в това число посредством изменение на Търговския закон за основаване на нов тип сдружение – сдружение с изменчив капитал.

Според Петков би трябвало да бъдат признати смяна в Закона за черноморското крайбрежие и Закона за домашното принуждение, което предишният парламент не е направил.

Еврозоната е приоритет за Политическа партия


„ Всички видяхме по какъв начин цените в Хърватия не скочиха с приемането на еврото. Покачването на цените при тях беше по-малко от 1/5 от % – с други думи „ покрай нула “.

„ Ако първият мандатоносител успее да образува държавно управление с други политически сили, това държавно управление може да бъде несъмнено, че ние ще сме градивни по всички изброени политики и ще подкрепим тяхното приемане. Също по този начин може да бъде несъмнено, че с цялата си мощ ще се борим против всеки корупционен риск. Ако държавното управление не се образува с първия мандат, то ние ще предложим кабинет с втория мандат с тези цели “, заключи Петков.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР